Azienda Agricola GIOL

Azienda Agricola Giol (sinds 1427) ligt in het hart van San Polo di Piave, ongeveer 35 km verwijderd van Venetië in de provincie Veneto. Het handelsmerk van dit wijnhuis is het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol. Hier in kelders, onder toeziend oog van de jonge veneziaan Vittorio Carraro, liggen en rijpen achter meters dikke muren in een beschermde atmosfeer en bij constante temperatuur de wijnen van Giol.

De geschiedenis van het kasteel en de wijnkelders dateren terug naar de avontuurlijke en fascinerende gebeurtenissen rond twee bijzondere families: de Papadopoli familie eerst en later de Giol familie. Graaf Papadopoli, een edele Venetiaanse bankier van Griekse oorsprong, gebruikte het kasteel als zijn zomerverblijf en verliet Venetië tijdens die maanden om de supervisie te houden over de oogst op zijn oneindig grote landgoed. Het zou blijken dat hij tussen 1850 en 1860 als toevoeging een creamery liet bouwen op de boerderij. Een korte tijd later moest deze plaats maken voor de wijnkelders: het gewelfde stenen plafond en de muren van meer dan 1,2 m dikte zijn hiervan heden ten dagen overblijfselen en zijn een ideale omgeving voor het rijpen van de geweldige rode wijnen.

Later breidde hij het kasteel uit en bouwde de twee laterale vleugels en de twee torens. In 1923 besliste de Papadopoli familie het kasteel, de tuinen, boerderij en het enorme landgoed volledig met de geannexeerde boerderijen (meer dan 60) te verkopen. Een ondernemende man diende zich aan om een en ander te kopen: commandant Giovanni Giol. De commandant was onlangs teruggekeerd uit Zuid-Amerika nadat hij op 14 jarige leeftijd daar heen was geëmigreerd op zoek naar werk.

Gezegend met een geweldige volharding evenals een buitengewone intelligentie, heeft Giol in Argentinië de grootste boerderij ter wereld opgericht en dat in slechts enkele jaren. Je kunt zijn boerderij in Mendoza nog steeds bezoeken en je verwonderen aan bijvoorbeeld het grootste wijnvat ter wereld (capaciteit: één miljoen liters). Hij trok in het kasteel en ging verder met het werk van de graaf: met behoud van de structuur en de charme van de creamery en de oude wijnkelders, bouwde hij een een tweede vat kamer, nog steeds bekend wegens zijn afmeting en charme. Vandaag de dag na de bijdragen van nog drie generaties is het volledige complex in een uitstekende staat en is er een wijnhuis overgebleven waar nu nog steeds geweldige wijnen worden geproduceerd.

Sorteren op

BioCocktail 5 (BIO)

Afbeelding van BioCocktail 5 (BIO)
Nieuw de voorjaarsdrank bij uitstek: Biologische mouserende cocktail van Merlot gecombineerd met kersen en zwarte bessensap met 5% alcohol.

€6,60

Cabernet Barrique Sauvignon DOC (BIO)

Afbeelding van Cabernet Barrique Sauvignon DOC (BIO)
De wijn gaat goed samen met salade, artisjok, avocado en met rijpe kazen zoals Piave Mezzano en zeer oude halfharde kazen, hautecuisine vleesgerechten, op houtskool gegrild vlees, rood en wit gebraden vlees, gevogelte en wild.

Wij zijn zeer verheugd dat deze wijn in 2012 en 2013 een Gouden medaille gewonnen heeft.


€8,00

Cabernet zonder toegevoegd sulfiet (schroefdop) (BIO)

Afbeelding van Cabernet zonder toegevoegd sulfiet (schroefdop) (BIO)
Gezien de frisheid en kenmerken die deze wijn heeft is het een wijn klaar om te drinken en kan worden gebruikt bij elke maaltijd, met name goed passend bij rood vlees en middellang gerijpte oude kazen.

€7,00

Chardonnay (schroefdop) (BIO)

Afbeelding van Chardonnay (schroefdop) (BIO)
Een frisse witte wijn die u kunt serveren bij antipasti, vis en zeefruit gerechten.

€7,00

Dolce del Castello (BIO)

Afbeelding van Dolce del Castello (BIO)
Deze wijn past goed bij eenvoudige maaltijden zoals pasta met saus,verse kaas, frittatas en omeletten, gebraden wit vlees,kabeljauw op de Vicenza- wijze en kabeljauw met crème saus, .

€7,40

Merlot (schroefdop) (BIO)

Afbeelding van Merlot  (schroefdop) (BIO)
Uitstekende wijn bij pasta met eieren,lichte soepen, pasta met vleessaus, pannenkoeken gevuld met vlees en mager vlees(bij voorkeur wit vlees).

€7,00

Merlot 0,375L DOC (schroefdop) (BIO)

Afbeelding van Merlot 0,375L DOC (schroefdop) (BIO)
Uitstekende wijn bij pasta met eieren,lichte soepen, pasta met vleessaus, pannenkoeken gevuld met vlees, , mager vlees(bij voorkeur wit vlees).

€5,10

Merlot zonder toegevoegd sulfiet (schroefdop) (BIO)

Afbeelding van Merlot zonder toegevoegd sulfiet (schroefdop) (BIO)
Uitstekende wijn om te combineren met lichte bouillon, eierpasta, verse zachte kaas, pasta met vleessaus, crêpes gevuld met vlees, mager wit vlees, aanbevolen met varkensvlees ( zoet-zuur), worst en fijne vleeswaren zoals mortadella.

€8,00

Passito di Raboso (BIO)

Afbeelding van Passito di Raboso (BIO)
De Raboso is de oudste en meest karakteristieke wijnstok van de Serenissima republiek van Venetië. Giol produceert deze al minstens vanaf 1427 en is daarmee al eeuwenlang producent.

€20,95

Perla IGT (Glera) (BIO)

Afbeelding van Perla IGT (Glera) (BIO)
Deze lichtmousserende versie van de proseccowijn is meer geschikt voor eenvoudige en directe consumptie dan de mousserende(Spumante).

€7,40